Ahhoz képest, hogy egyre több a diabeteses felnőtt, gyerek egyaránt, egyáltalán nem vagyunk rá felkészülve. Sem lelki, sem gyakorlati szempontból. Se szülőként, se nagyszülőként, se egyéb státuszban. De még a vendéglátóipar sem. Pedig jó lenne, ha felvennék a fordulatot, mert egyre jobban rá lesznek szorulva.
Próbáltunk fagyizni több városban. A következő a helyzet:
Celldömölkön az egyik helyen az allergén összetevők vannak feltűntetve, de cukormentes nincs
A másikon lelkesen vettük, hogy ki van írva a diabetikus csoki. Kis beszélgetés után cukrászmester tájékoztat, hogy vizes alapú a csoki fagyi, majd a lelkes vásárlás után befejezett ismertető végén cukin rákérdezett, hogy ugye a szőlőcukor jó a cujorbetegeknek. Kisebb rosszullét árán sikerült feldolgozni a rejtett infót, hogy valószínűleg avval készült a nyalánkság és nem édesítőszerre. Így a 0 CHra tippelt 1 gombóc ismeretlen mennyiségű alattomos gyilkossá avanzsált.
Győrben találtunk vizes alapú, édesítőszeres fagyit.
Azonban ami valahogy nem tudott, hogy egyetlen adatra lenne szükségem, a termék szénhidrát tartalmára.
Táborozási étkeztető étterem nagyon segítőkészen elsorolta az egész heti menüt, de nem hogy szénhidrátot nem tud számolni, még azt sem tudta megmondani, hogy egyáltalán mekkora adag kaja kerülhet a gyerekem tányérjára.
Valahogy jó lenne elérnj, hogy rendelkezésre álljon a szükséges beltartalmi adatok mindenkinek és ne kelljen gondolkodni, hogy mehetek-e a gyerekemmel együtt étterembe, vagy ne korlátozódjunk a natúr hús, sült krumpli kombóra.
Hahó Éttermek! Nektek nem túl nagy erőfeszítés lenne megkönnyíteni a dolgom. Légyszí! Köszi!