1-es típusú diabetesz és az Élet

Élet diabéteszessel

Élet diabéteszessel

"Anya ez az utolsó tesztcsíkom!"

2017. április 18. - NVeroni

- mondat hangzott el ma a köszönés után este fél 6kor gyermekem szájából. Anya beült a kocsiba és elrohant az ügyeletes gyógyszertárba, ahol majdnem 6 doboz receptre felírt árából sikerült 1 csomagot vennem. Egész konkrétan 3087,-Ftot fizettem ki ügyeleti díjjal együtt. 50 db/doboz. A kórházból receptekkel engedtek el minket április 6-án. Április 7-én zárójelentéssel, receptekkel megérkeztünk a háziorvoshoz. Minden ok, minden rendben. Receptek kiváltva 100 db tesztcsík boldog tulajdonosaként álltunk neki a napi mérési adagnak. Ma 18.-a van. 11 nap telt el. Tesztcsíkok kifogytak. Hogy is történhetett ez meg?

Tomi minden fő étkezés előtt és utána vércukor szintet mér, plusz egyet lefekvés előtt. Ez jelenleg napi 7 db csík. 77 db helye abszolút ismert. 7 hétig még mértünk éjjeli 3kor is. Ez igazolt 84 db fogyás. Minden testnevelés óra előtt és atlétika előtt is mért 1-1-et. Ez szám szerint 4. Ugyan nem írtuk fel, de talán 5-6 alkalommal amikor a viselkedése és a közérzete indokoltnak mutatta mértünk műsoron kívül is. 94 db. 1 csík van még a dobozban. Ha még jól megy a második osztályos matematika (szigorúan maradva a 100-as számokon belül) ezek szerint max. 5 db ment a pocsékba. Egyet én rontottam el éjjel 3kor rögtön az első éjszakánkon kövezzen meg bárki érte, vállalom.

Na de akkor is! Innentől kezdve 1-1,5 hetente kell majd orvoshoz járnunk receptért?

Aki persze szigorúan munkaidőben rendel :D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diabeteszes.blog.hu/api/trackback/id/tr512435189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása